Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Η cultιά στην υπηρεσία του νόμου και της τάξης

Στις ΗΠΑ, η απόσυρση του κράτους απ' την αναπαραγωγή της εργατικής τάξης αφήνει πίσω της καμμένη γη:

Στο Σηάτλ, έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τρεις τύποι, οι οποίοι κάθε βράδυ φορούν στολές υπερηρώων, και περιπολούν στους δρόμους κατά του εγκλήματος. Στο youtube έχει ήδη αρκετά βιντεάκια τους να κυνηγάνε γκραφιτάδες και πρεζάκια ή να τρώνε τσαντιές από πόρνες, χωρίς ποτέ να το βάζουν κάτω. Η τελευταία τους συμβολή στην πάταξη του εγκλήματος σημειώθηκε στην πορεία της πρωτομαγιάς.

Η διήγηση είναι του Phoenix Jones (οι άλλοι δύο υπερήρωες βρήκαν για τον εαυτό τους τα εξίσου δραματικά Midnight Jack και Caballero): "Καθώς παρακολουθούσαμε την πορεία, τους είδαμε να σταματούν προς τα ομοσπονδιακά γραφεία. No problem ως εδώ. Ξαφνικά όμως, ακούμε ένα σπάσιμο, γυρνάμε και βλέπουμε ανθρώπους να κατεβάζουν τζαμαρίες με παλούκια και να ρίχνουν πέτρες στα παράθυρα". Ο Jones με την κάμερά του καταγράφει τις κινήσεις της ομάδας, και τον καπνό ενός -μάλλον- καπνογόνου. "Σε κάποια φάση στεκόμαστε μπροστά απ' το κτίριο, πράγματα καίγονται, τύποι πετάνε πέτρες και πράγματα και υπάρχουν 60 άτομα μπροστά μας και δεν μπορούμε να φύγουμε, και πρέπει να υπερασπιστούμε το κτίριο, γιατί δεν μπορούμε να πάμε πουθενά αλλού. Είναι κάπως έντονο όλο αυτό", λέει ο Jones. "Τότε με ψέκασαν λίγο με pepper-spray (σύμφωνα με τους μπάτσους ο ίδιος ο Jones έβγαλε το pepper-spray), οπότε κάνουμε κύκλο (οι 3 τους) για να μην μας περικυκλώσουνε. Με το που κολλήσαμε πλάτη-με-πλάτη, ήρθαμε μπροστά στην πόρτα. Καθήσαμε εκεί, με τον Jack στην πλάτη μου, εξασφαλίζοντας ότι κανείς δε θα εισέβαλε μέσα".



Οι ένοπλοι ομοσπονδιακοί πράκτορες που προσέγγισαν πήραν απ' τον Jones ένα αντίγραφο του βίντεο που τράβηξε ώστε να ταυτοποιήσουν τα άτομα που συμμετείχαν στους βανδαλισμούς στο ομοσπονδιακό δικαστήριο. Ο Jones λέει: "Δε θα καταστρέφετε ιδιοκτησίες, αμάξια του κόσμου, πράγματα... Δε θα προκαλείτε έκτροπα στην πόλη μου. Δε θα το ανεχτώ".


4 σχόλια:

  1. meanwhile,

    η αμερικανική αστυνομία εκτός από drugs (http://rt.com/usa/news/occupy-drugs-minnesota-feidt-309/) σπρώχνει και άλλα πράγματα: http://www.greenisthenewred.com/blog/fbi-anarchist-terrorists-may-day-ohio/5988/ (βλ. και http://rioter.info/2011/03/24/austin/)

    την ίδια στιγμή, ενάντια στο Occupy Wall street, επιστρατεύεται πλέον και η αποτελεσματικά διαβρωτική (http://www.womenundersiegeproject.org/conflicts/profile/egypt) τακτική των σεξουαλικών επιθέσεων ώστε να κλειστούν οι γυναίκες (http://prisonbooks.info/2012/05/08/david-graeber-new-police-strategy-in-new-york-sexual-assault-against-peaceful-protestors/) σπίτι τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. α είναι πολύ πίσω οι αμερικάνοι, στο ελλάντα τους έχουν ήδη δώσει όπλα και στολές σ' αυτούς τους τύπους:

    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=458160&h1=true

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.eastbayexpress.com/ebx/opd-used-violent-cops-against-occupy/Content?oid=3076433

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και όπως είπε ένας φίλος ήταν ζήτημα χρόνου μέχρι να ξεπροβάλλει και ο απόλυτος κακός, βλ. joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή